Resultaten voor huis verkopen met winst belasting

 
 
huis verkopen met winst belasting
 
Verkoopwinst huis belast? PlusOnline.
Aan tafel met IENS. Stelling van de week. Het leukste van het web. Waar ben je? Mantelzorg en thuiszorg. Afscheid en uitvaart. Ga terug naar: home geld recht Financieel experts. Verkoopwinst huis belast? Vraag van de week. Nico van Scheijndel 1 Gepubliceerd: 30-12-2013 Gewijzigd op: 08-12-2016. Ik heb dit jaar mijn huis verkocht en de overwaarde na verkoop op mijn rekening gestort gekregen. Een kennis van me zei dat die overwaarde, de verkoopwinst ook belast is, klopt dat? Ja en nee, de verkoopwinst zelf is in Nederland niet belast. U mag uw huis verkopen, de eventuele hypotheek aflossen en de rest vrij op uw bankrekening laten storten. Over het saldo van uw bankrekening betaalt u echter wel belasting.
Geld over na de verkoop van je huis? Hulp Tips Radar het consumentenprogramma van AVROTROS.
Print dit artikel. Als je geld overhoudt na de verkoop van je huis, omdat je goedkoper bent gaan wonen of voor een huurhuis hebt gekozen, wat kun je daar dan mee doen? Radar vroeg naar ervaringen en sprak met econoom Erica Verdegaal. Lees ook: Top 5 bijklusideeën voor jonge senioren. Allereerst: hoeveel belasting betaal je eigenlijk over het geld dat je overhoudt?
Zeg maar Yes Huis verkoop met grote winst belasting?
Wij zouden ons huis nu kunnen verkopen met 2 ton winst Amsterdam. Wij zitten er over te denken om dan een tijdje te gaan huren, aangezien we in deze huizenmarkt niks anders fatsoenlijks zouden kunnen kopen. Kun je die 2 ton dan gewoon bijschrijven op je rekening? Of ga je daar dan gelijk een klap belasting over betalen?
winst na verkoop eigen woning Kassa.
Ik ben voornemens mijn eigen woning te verkopen en te gaan huren. Na aflossing van hypotheek blijft er waarschijnlijk een positief saldo over van 100.000 Euro. Ik ben van plan dit geld uit te geven binnen 1jaar aan een wereldreis. Krijg ik hier problemen mee met de belastingdienst? In feite is het wit" eigen geld, wat ik naar eigen inzicht kan besteden? Peildatum saldo bankrekening door belastingdienst 01/01. 5184 4 Rapporteer. Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord. Tijd / Kwaliteit. door tenormin 22 feb. 2012 om 1345.: 13438 Antwoorden / 76 Vragen. Winst op eigen huis is niet belast. U gaf uw belasting op in box 1, wat nu in box 3 moet.
Kunnen we winst uit de verkoop van ons huis gewoon opmaken?
Kunnen we winst uit de verkoop van ons huis gewoon opmaken? Wij verkopen ons huis met winst en gaan voorlopig huren. Betekent dit dat we het geld dat we overhouden aan de verkoop gewoon kunnen opmaken? Allereerst geld natuurlijk dat u zelf mag beslissen wat u met uw geld doet.
Ik verkoop mijn huis.
Ik heb mijn huis met verlies verkocht en heb daardoor een restschuld. Hebt u uw huis na 28 oktober 2012 en vóór 1 januari 2018 verkocht? Dan is de rente over de restschuld 15 jaar aftrekbaar vanaf het moment dat u de woning hebt verkocht.
Overwaarde huis na verkoop belasting over betalen? Kassa.
Dan reken je af met de belasting in Box 3, dus 12%, van gemiddeld 50.000 600. Gelukkig is er natuurlijk geen spaarrekening die je zo'n' slechte rente geeft, zélfs de Postbank niet. Als jij nu zorgt dat je meer dan 12%, rente ontvangt op je spaartegoed, dan maak je al winst.
Huis met winst verkocht! Overwaarde belast? Financieel: Geld.
Reageer op het artikel Huis" met winst verkocht! Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Reactie Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief. Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan. Ruud, 14-12-2015 0025: 1. Ik heb voornemens om mijn woning te verkopen. Er is dan sprake van overwaarde en vrijgekomen spaarhypotheek. De duur van de looptijd van mijn spaarhypotheek is 12 jaar. Ik heb een stamrecht bv. Nu wil ik de overwaarde ik schat 15.000 en vrij gekomen spaargeld ook 15.000 storten in mijn stamrecht bv om mijn persoonlijke lening uit de bv af te lossen. Zo ja kun je de volle" pond storten of gaat er eerst belasting af voordat je het in de bv gaat storten?

Contacteer ons