Op zoek naar wat moet je doen als je je huis wilt verkopen?

 
 
wat moet je doen als je je huis wilt verkopen
 
De 10 do's' en don'ts' bij de verkoop van je huis.
Dit kan veel verschil maken als je snel je woning wilt verkopen tegen een goede prijs. Wij hebben voor jou de 10 dos en donts op een rijtje gezet voor als je je huis gaat verkopen! De 10 dos bij de verkoop. 1 Bepaal een goede vraagprijs; niet te hoog en niet te laag. Een makelaar kan je hierbij helpen. Stel je je voor dat je zelf een potentiële koper bent: wat zou jouw eerste indruk zijn als je bij de woning arriveert? Zou je voor deze vraagprijs de woning willen? 2 Laat goede fotos maken, door een fotograaf. Wanneer huizenzoekers de advertentie zien op huizensites maken de fotos een wereld van verschil. Een fotograaf kan een ruimte gunstig en ook realistisch laten ogen op een foto, van goede fotokwaliteit. Wat geld hieraan uitgeven is het zeker waard. 3 Zorg voor goede marketing van de woning. Maak reclame, vooral op sociale media. Dit heeft tegenwoordig een groot bereik en als je dit vanaf je eigen accounts doen, is het ook nog eens gratis.
Hoe werkt het verkopen van een huis? Aspekt ERA Makelaars.
Wij helpen u zich te verplaatsen in hoe een koper zijn keuze maakt. Dit doen wij onder andere met behulp van een ERA Vergelijkende Marktanalyse. Deze analyse vergelijkt uw huis met vergelijkbare recent verkochte huizen en met vergelijkbare huizen die nu te koop staan. U ziet uw huis dan als onderdeel van de gehele markt. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs. Hoe verder de vraagprijs uit de pas loopt met wat de kopers ervoor willen geven, des te langer het huis te koop staat. Bewezen is dat met een juiste prijsstelling de kans op verkoop binnen drie maanden vele malen groter is. zie ook onderstaande afbeelding. Onze verkoopinspanningen zijn er dan ook op gericht om uw woning binnen drie maanden te verkopen. Verkoopklaar maken van uw huis. Het huis voorbereiden voor de verkoop betekent dat het eruit moet zien alsof de koper er zo in kan.
Je huis verkopen? Houd hier rekening mee!: Nationale-Nederlanden.
Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het verkopen van je huis. Wat te doen met je hypotheek bij de verkoop van je huis? Je wilt je huis verkopen, maar je hebt nog een hypotheek op je huidige woning. Kun je dan wel een nieuw huis kopen? Dat kan uiteraard. Je mag je hypotheek aflossen met de opbrengst van de verkoop. Lees hieronder wanneer het verstandig kan zijn om de voorwaarden van je hypotheek mee te nemen of om de juiste nieuwe voorwaarden aan te gaan. Je hypotheek aflossen. Wil je je hypotheek aflossen, omdat je je huis verkoopt? Bij veel hypotheken kun je boetevrij aflossen bij verkoop. Aflossen is verplicht als je van een koopwoning naar een huurwoning gaat.
Makelaar Uw huis verkopen zonder haast.
Nadelen van: proberen." Omdat ik vaak hoor dat het niet te veel mag kosten, wordt er gekozen voor een goedkope" oplossing waar u veel zelf moet kunnen doen. De prijs komt als het goed is overeen met de geleverde diensten, wat niet helpt om het proberen" om te zetten in een geslaagde verkoop. Daarnaast zal een potentiële koper altijd een mislukte" verkoop kunnen inzetten om tijdens de onderhandelingen uiteindelijk minder te gaan bieden. Want tenslotte, er was toch niet iemand anders. Ook al zit er een half jaar of een jaar tussen, makelaars en gevorderde consumenten zullen dit altijd terug kunnen zien, lang leve het internet. En dat is vervelend, wanneer u het huis op een moment wel echt wilt of moet verkopen.
Je huis verkopen: Wat komt er allemaal bij kijken? Huis en Tuin: Kopen en huren.
Wanneer je als eigenaar bij de verkoop niet kunt aantonen dat het energielabel is geregistreerd, loop je het risico op een forse boete. Tips voor het aantrekkelijker maken van de woning. Wanneer je een huis wilt verkopen, is de eerste indruk die de potentiële koper krijgt van de woning erg belangrijk. Hoe beter de indruk, des te groter de kans dat je je huis tegen een goede prijs verkoopt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat.: Het huis schoongemaakt en opgeruimd is. Er geen rommel rondslingert. Ook kasten en lades schoon en netjes zijn. Er voldoende licht is wanneer de woning wordt bezichtigd. Dat je tuin er ook netjes bij ligt. Dat kleine minpuntjes, zoals een loszittende deurkruk of een losse plint, verholpen zijn. De temperatuur in huis aangenaam is. Het huis een aangename geur heeft dus geen sigarettenlucht of de geur van de hond. De verkoop van de woning. Het is dan zover; je hebt een koper gevonden die serieus geïnteresseerd is in je woning! Wat moet er nu nog geregeld worden om de onderhandelingen soepel te laten verlopen, wat houdt bedenktijd in en wat is er nodig voor de overdracht?
Stappenplan huis verkopen Vereniging Eigen Huis.
U wilt uw huis verkopen. Daar komt een heleboel bij kijken. De financiën op een rij zetten, het huis verkoopklaar maken, bezichtigingen regelen en in een latere fase volgen het onderhandelen, het tekenen van het koopcontract en de eigendomsoverdracht. Tips en advies nodig voor de verkoop van uw huis? Doorloop dit handige stappenplan. Hoe bepaalt u de verkoopprijs van uw huis? En neemt u een makelaar in de arm of niet? Uw huis staat te koop: de bezichtigingen. Opruimen, schoonmaken, onderhoudsklussen aanpakken: zo maakt u uw huis aantrekkelijk voor potentiële kopers. De bezichtiging, waar let u op? De verkoop vordert niet, wat nu? U kunt veel doen om meer bezoekers te trekken. En wat zijn de mogelijkheden bij dubbele woonlasten? Verkopen lukt niet. Er zijn potentiële kopers. Het onderhandelen kan beginnen. Hoe pakt u dit aan, wat is de mededelingsplicht en met welke ontbindende voorwaarden moet u rekening houden? Een bod, en nu? Tijd om het koopcontract te tekenen. Wat als de potentiële kopers gebruikmaken van ontbindende voorwaarden of een gebrek constateren?
Huis verkopen: tips stappenplan.
En wat moet ik eigenlijk allemaal doen voordat mijn huis in de verkoop komt? Deze en veel andere vragen komen veel voor onder huiseigenaren die besloten hebben hun woning te verkopen. In dit stappenplan hoop ik antwoord te geven op al je vragen. En help ik je jouw huis aantrekkelijker te maken voor huizenkopers, zodat het sneller en voor de hoogst haalbare verkoopprijs wordt verkocht. stap 1: voorbereiding. Aan het begin van het proces is het belangrijk een afweging te maken of je een makelaar in de arm neemt, en zo ja welke. Een makelaar is elke dag professioneel met de verkoop van vastgoed bezig is en beschikt over kennis van de huizenmarkt die veel voordelen kan opleveren bij de verkoop van je woning. Een andere optie is om je huis zelf te verkopen. Online makelaars zoals makelaarsland.nl en zelfverkopen.nl zijn een goed alternatief voor wie wel zelf de touwtjes in handen wil houden, maar ook de zekerheid en het gemak van een NVM makelaar zoekt. Door zelf de verkoop te verrichten, behoudt je als verkoper de volledige controle en flexibiliteit over de verkoop van jouw huis.
Notaris.nl Zo verkoopt u een woning.
Waarom moet je in Nederland voor de verkoop van een huis naar de notaris? Wat gebeurt er als ik geld op de rekening van de notaris heb gestort en hij gaat failliet? Doe de test. U wilt een woning verkopen?
Stappenplan om zelf je huis te verkopen Wij Makelaars.
Daarom helpen we je verder met het stappenplan als je zelf je huis wilt verkopen. Zo moet je het huis klaarmaken voor de verkoop, mooie fotos laten maken, de bezichtigingen regelen en in een latere fase de onderhandelingen en het tekenen van het koopcontract en de eigendomsoverdracht. Het stappenplan om zelf je huis te verkopen. De vraagprijs van je woning moet worden vastgesteld. Ga je een woonhuis of een appartement verkopen? Wat is het bouwjaar? Wat is de woonoppervlakte? Op hoeveel grond staat de woning, wat is de inhoud van je woning en in welke staat verkeert je woning? Allemaal zaken die de marktwaarde van je woning bepalen. Als je de vraagprijs bepaald hebt is het verstandig noodzakelijke reparaties aan je huis te verrichten en je interieur voor te bereiden op de bezichtigingen opruimen, schoonmaken, je tuin onderhouden en andere onderhoudsklussen aanpakken. Vervolgens kunnen de fotos en/of video-opnamen van je huis gemaakt worden. Naast het plaatsen van het verkoopbord wil je natuurlijk dat er door zoveel mogelijk mensen gezien wordt dat je woning te koop staat. Je kunt zelf veel doen om je woning te promoten.
Twaalf tips om je huis sneller te verkopen Wegwijs.nl.
Waarschijnlijk vind jij je huis mooi. Ook dat koeienvel op de grond past goed in de inrichting, net als die oudroze kleur op de muur. Maar de kans dat de kijker jouw smaak heeft, is klein. Maak je woning daarom zo neutraal mogelijk. Doe inspiratie op bij partijen die ook woningzaken willen verkopen. Ikea bijvoorbeeld, zij bepalen hun inrichting ook zó dat het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk is. Kom je er alsnog niet uit, schakel dan een woningstyliste in. Zoek een flexibele makelaar. Ze bestaan nog: makelaars die enkel bezichtigingen doen op dinsdag en vrijdagochtend. Wil een koper of kijker bezoeken op de maandag, dan kan dat niet. Die makelaar moet je niet hebben.

Contacteer ons