Resultaten voor huis verkopen en nieuw huis kopen hypotheek

 
 
huis verkopen en nieuw huis kopen hypotheek
 
Hypotheek meenemen raquo Uitleg Geld.nl.
Oude hypotheek meenemen Restschuld. Ga je je huis verkopen en kun je met de opbrengst niet je volledige hypotheekschuld aflossen, bijvoorbeeld omdat je huis in waarde is gedaald, dan heb je een restschuld. Sinds juli 2011 is het mogelijk deze restschuld mee te nemen in een nieuwe hypotheek.
Hypotheek meenemen bij verhuizing raquo Uitleg tips Rente.nl.
Redactie Rente.nl Laatst gewijzigd op 24 januari 2017. Als je gaat verhuizen, kun je je hypotheek meenemen naar een volgend huis. Of dit verstandig is, hangt af van de voorwaarden en rente van de hypotheek. In dit artikel lees je wanneer bij verhuizen je hypotheek meenemen verstandig is en wanneer niet.
Hypotheek bij het kopen van een volgend huis.
Een volgend huis kopen. Wilt u uw huis verkopen en een nieuw huis kopen, dan zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Op deze pagina hebben wij de belangrijkste vragen op een rij gezet rondom het kopen van een volgend huis. Omdat elke situatie uniek is, kijken onze specialisten graag naar uw mogelijkheden. Neem voor een persoonlijk advies contact met ons op. Veelgestelde vragen over het kopen van een volgend huis. Is er een oplossing voor mijn restschuld na de verkoop van mijn oude woning? Hoe lang hebben we nog renteaftrek voor de nieuwe hypotheek?
Verhuizen naar uw volgende koopwoning? Aegon.
Brengt uw huidige woning bij verkoop meer op dan het bedrag dat u in uw hypotheek heeft geleend? Dan houdt u geld over. Deze overwaarde noemt de Belastingdienst eigenwoningreserve. Koopt u binnen drie jaar een nieuw huis? Dan moet u deze overwaarde investeren in uw nieuwe huis. Doet u dat niet? Dan heeft u geen hypotheekrenteaftrek ter grootte van die overwaarde. Dit geldt ook wanneer u verhuist naar een goedkopere woning. Lees meer over belastingregels en hypotheken op onze fiscale pagina. Handig: een kosteloos Aandacht voor je nieuwe-huis gesprek. Wil je met een gerust hart je droomhuis kopen?
Ander huis kopen? Wij helpen u daar graag bij Rabobank.
U vindt hier meer informatie over de stappen die u neemt als u een nieuw huis koopt. Stap 1: ontdek uw financiële mogelijkheden. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en ga na welke maandlast voor u reëel is. Ga na of u in de toekomst een stijging of daling van uw inkomen verwacht. Beslis of u uw huidige woning eerst wilt verkopen. Maak een persoonlijke hypotheekberekening in het Rabobank Hypotheekdossier. Eerst kopen of eerst verkopen? Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen. U loopt bijvoorbeeld meer risico als u eerst een ander huis koopt. Daar staat tegenover dat u snel kunt verhuizen als u uw huidige woning verkoopt. Meer lezen over de voor en nadelen. Uw hypotheek meenemen.
Ander huis kopen Obvion Hypotheken.
Deze zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hypotheekrenteaftrek bij nieuw huis kopen. Je wilt een ander huis kopen. Had je vóór 1 januari 2013 al een eigenwoningschuld? Dan kan voor jou het overgangsrecht gelden wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe koopwoning. Hypotheek meenemen bij verhuizing. Koop je een ander huis en heb je een hypotheek bij Obvion? Met de Obvion meeneemregeling neem je je oude hypotheek mee als je een ander huis koopt. Je sluit een nieuwe hypotheek af en neemt het oude rentepercentage en de rest van de rentevaste periode mee. Dit kan wel of niet gunstig voor je zijn. Je onafhankelijk adviseur kan je er meer over vertellen. Met de Obvion doorgeefregeling geef je jouw hypotheek bij Obvion door aan de koper van je huis. Hij krijgt dan het oude rentepercentage en de rest van de rentevaste periode. Dit kan een pluspunt zijn voor de toekomstige koper. De koper moet wel voldoen aan alle voorwaarden die wij stellen. Een ander huis kopen. Vraag altijd advies. Er zitten best wat haken en ogen aan je huis verkopen.
Hypotheek meenemen als u verhuist ABN AMRO.
Al een nieuw huis gezien, maar uw oude huis nog niet verkocht? Dan is een overbruggingslening misschien wat voor u. Daarmee voorkomt u dubbele woonlasten en gebruikt u alvast uw overwaarde. En u heeft 2 jaar de tijd om uw oude woning te verkopen. Hoe werkt een overbruggingshypotheek? Beheer zelf uw hypotheek.
Een volgende woning Vereniging Eigen Huis.
Verkopen met restschuld. Als u bij verkoop van uw huidige woning een restschuld overhoudt, zult u op tijd voor een oplossing moeten zorgen. Wat kunt u doen? Dit zijn de mogelijkheden. U heeft een aflossingsvrije hypotheek of een spaarhypotheek op uw huidige woning. Kunt u deze hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning? Waar moet u dan op letten? En hoe werkt het als u meer hypotheek nodig heeft? Regels per hypotheekvorm. Is renteaftrek nog mogelijk? Wat betekent uw verhuizing voor de aftrek van uw hypotheekrente? Blijft alles bij het oude of heeft u met nieuwe regels te maken? Tot wanneer kunt u de rente aftrekken? Alles over renteaftrek. Blog: Overbruggingskrediet, eenvoudig of niet? Geplaatst 2/08 Laatste update 2/08. U wilt een ander huis kopen, maar heeft uw huidige woning nog niet verkocht.
Hypotheek meenemen bij verhuizing raquo Uitleg Geld.nl.
Hypotheek meenemen naar volgend huis, of niet? Maar zoals eerder gezegd kun je bij verhuizing ook een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Wanneer de hypotheekrentetarieven flink gedaald zijn ten opzichte van de rente van je oude hypotheek, ligt deze keuze voor de hand. Maar ook wanneer de voorwaarden van je oude hypotheek niet meer aansluiten bij je huidige wensen en mogelijkheden, kun je overwegen om een nieuwe, goedkope hypotheek af te sluiten. Bijkomend voordeel is dat het kopen van een andere woning één van de weinige mogelijkheden is om boetevrij iets aan je hypotheek te veranderen.
Uw volgende huis kopen verhuizen naar andere koopwoning.
Dat kunt u oplossen door in die situatie tijdelijk een huis te huren. Eerst kopen, dan verkopen. Het kan ook zijn dat u de ideale nieuwe woning tegenkomt terwijl uw huis nog niet verkocht is. Misschien moet u die zelfs nog te koop gaan zetten. U kúnt ervoor kiezen de buitenkans te grijpen en alvast te kopen. Hiermee loopt u een pittig risico: wat als het niet wil vlotten met de verkoop? Dan kan het erop neerkomen dat u uiteindelijk twee huizen bezit, met voor beide huizen een hypotheek en bijbehorende maandlasten.

Contacteer ons